Üniversite eğitimine devam ederken bir yandan da part time çalışma hayatına atılan Tanrıkulu, 2003 yılında bilişim sektörüne ilk adımını attı. 1,5 yıl Lodos Yazılım şirketinde Web ve Windows uygulama geliştirici olarak görev aldı. Öğrencilik hayatı devam ederken 2004- 2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Meslek Edindirme Kurslarında (İSMEK), yetişkinlere yönelik web teknolojileri eğitmenliği yaptı. 2007 yılında Haliç Üniversitesi – Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olan Orhan Tanrıkulu, Aynı yıl Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda Alternatif Dağıtım Kanalları bölümünde İş ve Sistem Analisti olarak iş hayatına devam etti. 2 yıl Mobil, İnternet ve Çağrı Merkezi İş ve Sistem Analizi Yöneticisi olarak çalışmasının ardından 2012-2016 yılları arasında Türk Telekom’da Proje Yönetim Ofisinde Proje Yöneticiliği yaptı. 4 yıl boyunca birçok telekomünikasyon projesini hayata geçirdi. Ek olarak bu dönemde AVEA, TTNET ve TÜRK TELEKOM markalarının birleşmesi çalışmalarında aktif rol alarak SDLC süreçlerinin Proje Yönetim ayağını hayata geçirilmesinde görev yaptı. Yine bu dönemde Project Management Professional (PMP) sertifikasını almaya hak kazandı.
2016 yılında Türk Hava Yolları A.Ş ’de Sistem & Altyapı ve Operasyon Başkanlığında Kıdemli Proje Yöneticisi olarak kariyerine devam eden Tanrıkulu, 4 yıl içinde 8 ülkeyi (Japonya, Çin, Almanya, İtalya, İspanya, İran, Fas, Bosna Hersek) kapsayan uluslararası havacılık projelerini hayata geçirdi. Siber Güvenlik, Remeto Working, PSS (Passenger Services System) Projesi, Cloud Projeleri, Değişiklik Yönetimi Süreç İyileştirme (ITIL Tabanlı) Projesi, Virtual Desktop Infrastructure Projesi ve İş Sürekliliği Projelerine liderlik ederek, projelerin yönetiminden sorumlu oldu. Proje yönetimine ek olarak 2018-2020 yılları arasında bilgi güvenliği konularında koordinasyondan sorumlu Servis Yöneticisi rolünü üstlenmiştir.
2020 yılında LC Waikiki Dijital Ürün Geliştirme Direktörlüğü E-ticaret İş Analiz Müdürü olarak kariyerine devam eden Tanrıkulu, analiz ekip yönetimi, test yönetimi, uygulama destek yönetimini yaptı. Kurum içinde yapılan reorganizasyon sonrası 2021 yılı itibariyle E-Ticaret Dijital Ürün Yönetimi Grup Müdürü olarak tüm satış sonrası süreçler ve marketplace ürün ailesinin yönetimini devraldı. Dijital ürün yönetimi, kullanıcı ve müşteri deneyim tasarımı, ürün stratejisi, yol haritası ve vizyonun belirlenmesi, A/B testlerin planlanması ve koşulması, benchmarking çalışmalarının yönetilmesi, ürün KPI larının tanımlanması ve takip edilmesi, trend teknolojilerinin ürün özelliklerine kazandırılması gibi dijital ürün yönetimi yaşam döngüsü çalışmalarını yönetti. 2021 yılında International Coaching Federation tarafından akredite edilen Koçluk sertifikasını alan Tanrıkulu hem kurum içinden hem de kurum dışından danışanlara Koçluk desteği vermektedir.
RPA, Big Data, Yapay Zeka, NFT, Metaverse gibi dijital trendlerin E-ticaret fonksiyonlarına entegre edilmesi konularında öncülük eden Tanrıkulu, geliştirmiş olduğu projeler ile birçok dalda ödüle layık görüldü.
Meslek hayatına Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak başlayan Tanrıkulu; Teknoloji Eğitmenliği, İş ve Sistem Analistliği, Test Mühendisliği, Yazılım Projeleri Proje Yöneticiliği, Altyapı Projeleri Proje Yöneticiliği ve son olarak Dijital Ürün Geliştirme Grup Müdürlüğü yapmıştır. Böylelikle tüm IT organizasyonunun detaylarına hâkim olmuştur. 20 yıllık Bankacılık, Telekomünikasyon, Havacılık ve E-Ticaret IT deneyiminin yanı sıra çeşitli platformlarda koçluk ve mentörlük rollerini üstlenirken, akademik hayatına devam eden Tanrıkulu, evli ve 3 çocuk babasıdır. 2011 yılında yüksek lisans eğitimini Haliç Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde başarıyla tamamladı. Birçok dergi, radyo, gazete ve televizyon yayınına katılan Tanrıkulu çeşitli STK’larda seminer ve konferanslar vermeye devam eden Tanrıkulu, çocuklar için VR, AR, Yapay Zeka, 3D Printing, Elektronik ve Robotik Kodlama çalışmaları yapan Turuncu Maker Lab’a gönüllü destek vermektedir.